fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

IndiGo’s A320neo’s moeten weer aan de grond blijven staan

Door een tekort aan reserve-motoronderdelen moet de Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo weer een aantal A320neo’s aan de grond laten staan, zo meldt de Times of India.

Motor
De reden waarom de A320neo’s met Pratt & Whitney PW1100G-motoren van IndiGo aan de grond blijven staan, is een tekort aan onderdelen bij de motorfabrikant. Volgens Times of India gaat het deze keer om vijf A320neo’s. In maart bleven er ook al toestellen aan de grond staan.

Maart
Op maandag 12 maart keerde een vlucht van IndiGo na 40 minuten terug naar het vliegveld omdat tijdens de vlucht zich motorproblemen voordeden. Aan de hand van dit voorval besloot de Indiase luchtvaartautoriteit alle A320neo’s, die één of meerdere Pratt & Whitney motoren hebben met een elektronisch serienummer hoger dan 450, aan de grond te houden. Dat kwam toen neer op 11 vliegtuigen waarvan 8 voor IndiGo en 3 voor GoAir.

Dienst
Volgens IndiGo zullen de motoren van de vijf toestellen zo snel mogelijk gemaakt worden als de onderdelen binnen zijn. De maatschappij verwacht dat de vijf A320neo’s, die nu nog aan de grond staan, vanaf half augustus weer dienst doen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button