fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsTravel

Wegdromen van Valencia | Video

Valencia is de op drie na grootste stad van Spanje en verwelkomt jaarlijks zo’n vier miljoen toeristen. De stad Valencia behoort tot de provincie Valencia en ligt op slechts 3,5 uur rijden ten zuiden van miljoenenstad Barcelona. De levendige stad is van alle markten thuis. Van het futuristische gebouw “The City of Arts and Sciences” tot historische kerken en prachtige stranden aan de Middellandse Zee.

Valencia voor beginners

Valencia is de provinciehoofdstad van de provincie Valencia en is met het vliegtuig te bereiken in 2,5 uur. In Valencia heerst een mediterraans klimaat, hierdoor zijn de winters relatief zacht en blijven de temperaturen van november tot februari rond de 15 graden. Je zult verwachten dat tijdens de zomer het kwik hoog zal oplopen tot aan de 40 graden, maar niets is minder waar. De zeewind heeft een dempend effect, waardoor de temperaturen heerlijk variëren tussen de 28 en de 30 graden.

In Valencia worden twee officiële talen gesproken; Spaans en Valenciaans (Catalaanse dialect). Hierdoor kan wat verwarring ontstaan, sommige plaatsen of gebouwen hebben namelijk zowel een Spaanse als een Valenciaanse naam.

Valencia verkennen

Het wordt aangeraden om de stad op de fiets te verkennen, de stad wordt namelijk niet voor niets de fietsstad van Spanje genoemd. Bovendien heeft Valencia een groen karakter doordat het omringd is door vele parken. Om het fietsen te stimuleren in de eco-vriendelijke stad, is Valenbisi in het leven geroepen. Verspreid over de stad staan Valenbisi kiosks, hier kun je een fiets huren. Om het helemaal eenvoudig te maken kun je de fiets terugbrengen bij een van de 275 willekeurige kiosks.

Daarnaast is een ander voor de hand liggende optie het openbaar vervoer. De stad heeft namelijk een tram- en metro netwerk. De Valencia Tourist Card is dan een echte aanrader als je voor het openbaar vervoer kiest! Het abonnement dekt namelijk alle kosten voor het openbaar vervoer, tevens geeft het ook gratis toegang tot diverse musea. Deze kaart is bij aankomst verkrijgbaar op de luchthaven van Valencia en kost om en nabij de 20 euro voor 48 uur.

City of Arts and Sciences

De meest befaamde trademark van Valencia is ongetwijfeld “Ciudad de las Artes y las Ciencias”, oftewel de Stad van de Kunst en Wetenschap. Het zesdelige complex is ontworpen door Santiago Calatrava en is een van de 12 schatten van Spanje. In 1998 begon de bouw met het L’Hemisfèric (foto). In 2009 werd tot slot het Agora (foto) toegevoegd, waarmee het zesdelige complex werd gecomplementeerd.

Hemispheric ©Wikicommons Diliff
Agora ©Wikicommons Diego Delso

The City of Arts and Sciences herbergt een tal van faciliteiten en biedt mogelijkheden voor jong en oud. Van een operagebouw, planetarium, IMAX 3D bioscoop, science museum en aquariumpark tot openluchtdiscotheek. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is aanwezig!

Kathedraal van Valencia

Voor een prachtig uitzicht over de gehele stad kun je terecht bij de Catedral de Santa María. De kathedraal dateert uit de 13e eeuw en is gelegen aan het drukste plein van Valencia, Placa de la Reina. Letterlijk vertaald: “Het plein van de koningin”. Bezoekers kunnen toegang krijgen tot de kathedraal voor twee euro, bovendien beschikt de kathedraal ook over een museum en een klokkentoren. Om de bijbehorende klokkentoren van 51 meter hoog te beklimmen moeten bezoekers ruim 200 treden trotseren. Maar, eenmaal aan de top kun je wel genieten van een fenomenaal uitzicht over de hele stad!

Catedral de Santa María ©Wikicommons Felivet

Stranden

Valencia wordt vaak bezocht als stedentripbestemming, desalniettemin zijn de stranden van Valencia prachtig! Valencia is namelijk gelegen aan de Middellandse Zee en met gemiddeld 15 minuten lopen ben je al op het strand. Valencia heeft diverse uitgerekte zandstranden zoals La Malvarrossa en Las Aernas. In de zomer is het zeewater tussen de 22 en 26 graden Celsius warm en dus heerlijk verkoelend op een hete dag. Bij het bezoeken van een van de stranden mag een heerlijk authentieke Paella uiteraard niet ontbreken!

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button