FinancieelIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Winstverdubbeling voor Airbus in tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van dit jaar heeft de Europese vliegtuigbouwer Airbus de winst meer dan verdubbeld in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de gepubliceerde kwartaalcijfers.

Brutowinst
De gezamenlijke brutowinst voor Airbus, waarbij alle onderdelen van het bedrijf meegerekend zijn, bedraagt in het tweede kwartaal 1,15 miljard euro. Dat is een stijging van 101 procent ten opzichte van vorig jaar, toen de brutowinst 572 miljoen euro bedroeg. De omzet steeg in vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar met 8 procent naar 14,85 miljard euro.

Vliegtuigen
De commerciële vliegtuigen-afdeling van Airbus genereerde een omzet van 11,32 miljard euro in het tweede kwartaal, een stijging van 13 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Nettowinst
De gezamenlijke nettowinst bedroeg in het tweede kwartaal 213 miljoen euro. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar valt de nettowinst 69 procent lager uit. Vorig jaar bedroeg de nettowinst 682 miljoen euro.

Vooruitzicht
In de kwartaalrapportage staat dat Airbus denkt de opgelegde doelen behaalt kunnen worden. Zo zou het bedrijf dit jaar zo’n 800 vliegtuigen leveren, zonder de ‘nieuwe’ A220 erbij gerekend. Naar verwachting worden er ook nog 18 van deze toestellen, bovenop de verwachtte 800 vliegtuigen, geleverd. In totaal verwacht Airbus in dit jaar een brutowinst van 5,2 miljard euro te behalen.

Orderboek
In het orderboek van Airbus stonden er op 30 juni van dit jaar 7.168 bestellingen voor commerciële vliegtuigen genoteerd. Tijdens de Farnborough Airshow in juli kwamen daar nog 431 bestellingen en intentieverklaringen tot de koop van vliegtuigen bij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close