AirlinesIncidentenNieuwsNL nieuwsOpmerkelijkProfessional

FlyOrange annuleert vluchten tussen Rotterdam en Marokko

Touroperator FlyOrange, dat vluchten via andere maatschappijen aanbiedt tussen Nederland en België en bestemmingen in Marokko, heeft onaangekondigd verschillende vluchten geannuleerd, veel reizigers zijn hiervan de dupe, zo melden verschillende media.

Vluchten
De vluchten zouden van Rotterdam The Hague Airport naar Marokko vertrekken. FlyOrange verkoopt tickets voor chartervluchten, zo zou de vlucht van Rotterdam naar Tétouan met vliegtuigen van verhuurbedrijf Aviatrade uitgevoerd worden, de Roemeense luchtvaartmaatschappij Cobrex Trans zou de vluchten uitvoeren. In totaal zou het gaan om zeven vluchten die niet doorgaan, waardoor honderden reizigers niet naar Marokko kunnen. Deze vluchten kunnen niet doorgaan omdat volgens FlyOrange de chartermaatschappij ‘zijn verplichtingen niet nakomt.’

Facebook
Dat staat te lezen op de Facebookpagina van FlyOrange. Ook staat in het bericht dat FlyOrange daardoor ‘niet in de gelegenheid is de verplichtingen naar de passagiers na te komen.’ Aviatrade zegt op hun beurt tegen RTL Nieuws dat FlyOrange de betalingsverplichtingen niet is nagekomen. Volgens het Facebookbericht is FlyOrange in gesprek met juridische adviseurs en ‘andere partijen’ om de situatie op te lossen. De gedupeerden hebben ook een Facebookpagina opgericht waar ze de laatste ontwikkelingen met elkaar delen.

Exposen
Ook roept FlyOrange op om de families van de medewerkers van het bedrijf ‘niet te exposen (identiteit bekend maken op het internet) en te bedreigen via social media.’ In de tussentijd neemt FlyOrange de telefoon niet op en is het niet bereikbaar voor hun klanten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button