AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

FlyOrange vraagt faillissement aan

Touroperator FlyOrange, die vluchten via andere maatschappijen aanbiedt tussen Nederland en België en bestemmingen in Marokko heeft faillissement aangevraagd, zo staat te lezen op hun Facebookpagina.

Faillissement
Gisteren kondigde het bedrijf aan dat het zeven vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport naar bestemmingen in Marokko moest annuleren wegens het niet nakomen van verplichtingen door een derde partij. Het bedrijf was niet bereikbaar voor klanten, maar komt nu met een statement op Facebook waarin staat dat zij faillissement aanvragen. Hierdoor worden alle vluchten vanuit Rotterdam en Brussel de komende weken geannuleerd.

Facebook
In de verklaring op Facebook staat te lezen dat: “Om de vooruitbetaalde gelden naar de nalatende partij terug te vorderen, heeft FlyOrange vandaag faillissement aan moeten vragen. Zodra de rechtbank een curator heeft aangewezen, zal dit naar de gedupeerde passagiers worden gecommuniceerd zodat zij zich kunnen melden als schuldeiser.”

Reacties
De reacties van gedupeerde reizigers onder het bericht van het management van FlyOrange zijn niet mis te verstaan. Vele denken dat ze zijn opgelicht en het geld niet meer zullen terugkrijgen. Het bedrijf is niet aangesloten bij een garantiefonds.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button