IndustrieNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

FNV Luchtvaart vreest massaontslag Axxicom op Schiphol

FNV Luchtvaart is bang dat er een massaontslag zal plaatsvinden bij Trigion Axxicom Airport Caddy (Axxicom). Ongeveer 300 werknemers zijn verantwoordelijk voor de dienstverlening aan reizigers met een beperking. Door een nieuwe aanbesteding vreest FNV dat deze werknemers hun baan verliezen, zo meldt de vakbond.

Ultimatum
Om de werkgelegenheid van deze werknemers te beschermen overhandigt FNV Luchtvaart Schiphol vrijdagmiddag om 14:30 uur een ultimatum. Daarin eist de vakbond dat de luchthaven de werkgelegenheid van de 300 werknemers garandeert. Volgens FNV heeft Schiphol tot 27 augustus de tijd om aan deze eisen te voldoen, anders zullen er stakingen volgen.

Aanbesteding
De aanbesteding voor de dienstverlening leidde in 2007 tot een massaontslag bij de toen betrokken werknemers. Dit wil FNV voorkomen. Zo zegt Egon Groen van FNV Luchtvaart: “‘Het doet er niet toe wie er wint. Schiphol kan en moet gewoon de garantie geven dat de werknemers hun baan behouden. Ze kunnen hun werk bij de winnaar voortzetten.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/