fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Handbagage weer gratis in American Airlines basic economy

Passagiers in de basic economyclass van American Airlines mogen vanaf 5 september handbagage gratis meenemen. De maatschappij ziet daarmee af van een eerder ingevoerde toeslag.

Tarief
Twee jaar geleden introduceerde American een nieuwe tariefsoort waarbij 25 dollar betaalt moet worden voor het meenemen van handbagage, die niet onder de stoel past. Ook concurrenten Delta Air Lines en Jetblue hadden een vergelijkbaar goedkope reisklasse ingevoerd, maar daar bleef handbagage gratis. United biedt ook een basistarief met handbagage tegen betaling, maar overweegt nog of het hier toch weer vanaf ziet.

Prijsvechters
Door de basic economy aantrekkelijker in de markt te zetten hoopt de maatschappij dat reizigers op binnenlandse vluchten American verkiezen boven de prijsvechters. “Het opheffen van de handbagagebeperking maakt onze korteafstands basic economy services concurrerender”, aldus American. De airline probeert met de de reisklasse beter bestand te zijn tegen concurrentie van de budgetvliegers.

Het kiezen van een stoel en het meenemen van ruimbagage blijft alleen tegen betaling beschikbaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button