AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Ryanair test manieren van opstijgen op Eindhoven Airport

Ryanair gaat op vluchten vanaf Eindhoven Airport experimenteren met twee verschillende manieren van opstijgen. Hiermee worden de effecten op geluidshinder in kaart gebracht.

Enquête
De proefvluchten vinden plaats van maandag 20 tot en met zondag 26 augustus. Enkele dagen van tevoren maakt defensie op haar website bekend op welke vluchten de verschillende klimprofielen worden getest. Omwonenden kunnen hun ervaringen delen via een online enquête.

Profielen
Het ene stijgprofiel moet qua geluidshinder gunstiger zijn voor omwonenden dichtbij het vliegveld, bij het andere klimpad worden bewoners in de verdere omgeving ontzien. Het verschil tussen deze profielen wordt vooral bepaald door het moment waarop de piloot na het opstijgen begint met versnellen.

Pilot
De resultaten van de zogenoemde Noise Abatement Departure Procedures worden meegenomen bij de verdere ontwikkeling van de luchthaven. Defensie benadrukt dat het opstijgen van vliegtuigen slechts een onderdeel is van de totale geluidsontwikkeling rond de luchthaven. In de toekomst wordt de pilot mogelijk uitgebreid.

Alleen vliegtuigen van Ryanair doen mee met het onderzoek.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button