fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegtuigen

Etihad ook in de winter met groter vliegtuig op Amsterdam

Etihad Airways vliegt ook in het winterseizoen met een groter vliegtuig naar Amsterdam. De maatschappij vervangt net als in de zomer de Boeing 787-9 voor de grotere 777-300ER. Dit blijkt uit een update in het boekingssysteem.

Groter
Tot eind vorige maand werd de route tussen Amsterdam en Abu Dhabi structureel bediend met Boeing 787-9 Dreamliners en Airbus A330-200’s. Sinds 30 juni vervangt de grotere triple seven deze vliegtuigen. Hierdoor is er per vlucht plaats voor ten minste 80 passagiers extra.

Winter
In eerste instantie werd de extra capaciteit ingepland voor het zomerseizoen, nu komt daar ook een deel van het winterseizoen bij. De Boeing 777 wordt dagelijks op Schiphol ingezet van 28 oktober tot en met 14 januari 2019. Daarna zet Etihad de Dreamliner weer dagelijks in.

Beperking
Etihad breidt net als andere maatschappijen uit op Schiphol door grotere vliegtuigen in te zetten. Vanwege de beperking op het aantal vluchten in Amsterdam kan de golfcarrier alleen groeien door een groter vliegtuig in te zetten, legde een woordvoerder eerder uit tegen Up.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button