IncidentenNaast het nieuws

Flybe Q400 staat weer overeind na crashlanding Schiphol

De Bombardier Dash 8 Q400 die op 23 februari vorig jaar een crashlanding maakte op de Oostbaan op Schiphol, staat inmiddels weer overeind op het platform op Schiphol-Oost.

Beschadigd
Het toestel heeft na de crash in een hangaar op Schiphol gestaan, waar het werd gerepareerd. De Q400 zakte, vrijwel onmiddellijk nadat het toestel de grond raakte, door het landingsgestel. Daarna kwam het bij het uitrollen op de rechter zijkant terechtkwam, waarbij de vleugel en de motorgondel de grond raakte. Het vliegtuig raakte ernstig beschadigd.

©Remco Bos

Het toestel was afkomstig uit Edinburgh als vlucht BE1284. Aan boord waren 59 passagiers. Zij konden kort na de landing worden geëvacueerd en werden met bussen opgehaald. Niemand van de inzittenden raakte gewond.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close