IncidentenNaast het nieuws

Flybe Q400 staat weer overeind na crashlanding Schiphol

De Bombardier Dash 8 Q400 die op 23 februari vorig jaar een crashlanding maakte op de Oostbaan op Schiphol, staat inmiddels weer overeind op het platform op Schiphol-Oost.

Beschadigd
Het toestel heeft na de crash in een hangaar op Schiphol gestaan, waar het werd gerepareerd. De Q400 zakte, vrijwel onmiddellijk nadat het toestel de grond raakte, door het landingsgestel. Daarna kwam het bij het uitrollen op de rechter zijkant terechtkwam, waarbij de vleugel en de motorgondel de grond raakte. Het vliegtuig raakte ernstig beschadigd.

©Remco Bos

Het toestel was afkomstig uit Edinburgh als vlucht BE1284. Aan boord waren 59 passagiers. Zij konden kort na de landing worden geëvacueerd en werden met bussen opgehaald. Niemand van de inzittenden raakte gewond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button