AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Japan Airlines en China Eastern gaan joint venture aan

Japan Airlines en China Eastern Airlines hebben aangekondigd een joint venture te gaan vormen, meldt Nikkei Asian Review. Beide airlines werken al samen door vluchtnummers te delen. Ook kunnen passagiers gebruik maken van beide loyaliteitsprogramma’s.

Afstemming
De joint venture houdt in dat de vluchtschema’s van beide airlines op elkaar worden afgestemd, net als de promotiecampagnes. De overeenkomst heeft betrekking op de vluchten tussen China en Japan, evenals binnenlandse vluchten die door de airlines worden uitgevoerd.

Alliantie
De carriers vliegen desondanks niet binnen dezelfde alliantie. Japan Airlines is lid van Oneworld, terwijl China Eastern onderdeel uitmaakt van Skyteam. Niet eerder tekenden een Japanse en Chinese maatschappij samen voor een joint venture.

Markt
Voor de airlines vormt de route tussen Japan en China een belangrijke markt. China Eastern vliegt 242 keer per week naar Japan, Japan Airlines landt 98 keer per week in China.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button