fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Japan Airlines en China Eastern gaan joint venture aan

Japan Airlines en China Eastern Airlines hebben aangekondigd een joint venture te gaan vormen, meldt Nikkei Asian Review. Beide airlines werken al samen door vluchtnummers te delen. Ook kunnen passagiers gebruik maken van beide loyaliteitsprogramma’s.

Afstemming
De joint venture houdt in dat de vluchtschema’s van beide airlines op elkaar worden afgestemd, net als de promotiecampagnes. De overeenkomst heeft betrekking op de vluchten tussen China en Japan, evenals binnenlandse vluchten die door de airlines worden uitgevoerd.

Alliantie
De carriers vliegen desondanks niet binnen dezelfde alliantie. Japan Airlines is lid van Oneworld, terwijl China Eastern onderdeel uitmaakt van Skyteam. Niet eerder tekenden een Japanse en Chinese maatschappij samen voor een joint venture.

Markt
Voor de airlines vormt de route tussen Japan en China een belangrijke markt. China Eastern vliegt 242 keer per week naar Japan, Japan Airlines landt 98 keer per week in China.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button