AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Air India kan rekeningen niet op tijd betalen’

De verlieslijdende maatschappij Air India heeft van drie banken en twee bedrijven betalingsherinneringen ontvangen, nadat de airline openstaande rekeningen niet heeft betaald, zo meldt de nieuwswebsite business standard.

Rekeningen
Air India heeft een totale schuld bij een consortium van 22 banken van net geen 6 miljard euro. Drie van deze banken zijn bang dat de maatschappij een ‘niet-presterend’ bedrijf wordt. Deze banken hebben geen betaling ontvangen van de rente over de schuld. Daarnaast stuurden het Amerikaanse Wells Fargo en staatsbedrijf Dubai Aerospace Enterprise de airline ook betalingsherinneringen.

Augustus
Volgens een medewerker van een van de banken zou Air India gezegd hebben dat ze tot eind augustus op hun geld moeten wachten. Dan zou de Indiase overheid hen weer geld geven en kan de luchtvaartmaatschappij de banken weer betalen.

Verkoop
Eerder dit jaar wilde de Indiase regering 76 procent van de aandelen van de luchtvaartmaatschappij verkopen. Uiteindelijk ging dit niet door, omdat er geen bieders waren die interesse hadden in de maatschappij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button