AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus toont eerste A350-900ULR voor Singapore Airlines

De eerste Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range) is in het jasje van Singapore Airlines gestoken in de verffabriek van de Europese vliegtuigbouwer, zo meldt Airbus.

Eerste
De eerste Airbus A350-900ULR gaat naar Singapore Airlines. De nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore zal het toestel inzetten op de route tussen Singapore en Los Angeles. Vanaf 9 november wordt die vlucht dagelijks uitgevoerd en vanaf 7 december worden daar nog drie vluchten aan toegevoegd. Dan wordt er 10 keer per week tussen beide steden gevlogen.

ULR
De ULR versie van de A350-900 heeft een maximaal opstijg gewicht van 280 ton en kan een afstand van 9.700 nautische mijl (17.964 kilometer) afleggen. Het vliegtuig heeft een aangepast brandstofsysteem waardoor het toestel 24.000 liter kan opslaan, zonder extra tanks te gebruiken. De motoren die de A350 aandrijven zijn Rolls Royce Trent XWB motoren.  In totaal heeft de Aziatische airline zeven van deze vliegtuigen besteld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button