AirlinesFrequente reizigerNieuwsPilotenStaking

Duitse Ryanair-piloten stemmen voor staken

De Duitse piloten die voor Ryanair vliegen, hebben zich in een referendum uitgesproken voor staken. De uitslag van een soortgelijke peiling onder Nederlandse piloten volgt dinsdag.

Ierland
De Duitse Ryanair-vliegers komen er net als hun collega’s in Ierland en Nederland, niet uit met de Ierse prijsvechter over een nieuwe arbeidsvoorwaardenovereenkomst.

Stakingen
De Ieren staakten eerder al, nu lijkt het de beurt aan de Duitsers. Volgens de Duitse evenknie van de VNV, Vereinigung Cocktpit (VC), stemde 96 procent van de leden voor stakingen. Als er daadwerkelijk gestaakt wordt, wordt dit 24 uur van tevoren aangekondigd.

Vakbond
“Om stakingen te voorkomen, hebben we Ryanair een finale dealine gesteld om uiterlijk 6 augustus met een werkbaar voorstel te komen”, laat VC weten. Tot dusver heeft de Ierse prijsvechter nog geen voorstellen gedaan die ‘werkbaar’ zijn, zo stelt de vakbond voor piloten.

TUIfly
Sinds begin dit jaar wordt al onderhandeld tussen de partijen. “Als Ryanair de uitkomst van dit referendum niet serieus neemt, lijken staking in Duitsland, net als in andere Europese landen onafwendbaar.” De vakbond refereert ook aan het dreigement van Ryanair om werk uit Ierland en Duitsland weg te halen, maar zegt: “VC eist werkomstandigheden vergelijkbaar bij die van vergelijkbare airlines zoals TUIFly.”

VNV
De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) maakte medio juli bekend ook te peilen onder de leden die vliegen voor Ryanair of acties de manier zijn om uit de impasse rond de cao te komen. De uitkomst daarvan wordt dinsdag 31 juli verwacht, zo zegt een woordvoerder desgevraagd. “Dat wil niet zeggen dat er acties komen, alhoewel de gesprekken niet goed gaan.” De toestemming van de leden is een formele stap in het proces.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/