fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Duitse Ryanair-piloten stemmen voor staken

De Duitse piloten die voor Ryanair vliegen, hebben zich in een referendum uitgesproken voor staken. De uitslag van een soortgelijke peiling onder Nederlandse piloten volgt dinsdag.

Ierland
De Duitse Ryanair-vliegers komen er net als hun collega’s in Ierland en Nederland, niet uit met de Ierse prijsvechter over een nieuwe arbeidsvoorwaardenovereenkomst.

Stakingen
De Ieren staakten eerder al, nu lijkt het de beurt aan de Duitsers. Volgens de Duitse evenknie van de VNV, Vereinigung Cocktpit (VC), stemde 96 procent van de leden voor stakingen. Als er daadwerkelijk gestaakt wordt, wordt dit 24 uur van tevoren aangekondigd.

Vakbond
“Om stakingen te voorkomen, hebben we Ryanair een finale dealine gesteld om uiterlijk 6 augustus met een werkbaar voorstel te komen”, laat VC weten. Tot dusver heeft de Ierse prijsvechter nog geen voorstellen gedaan die ‘werkbaar’ zijn, zo stelt de vakbond voor piloten.

TUIfly
Sinds begin dit jaar wordt al onderhandeld tussen de partijen. “Als Ryanair de uitkomst van dit referendum niet serieus neemt, lijken staking in Duitsland, net als in andere Europese landen onafwendbaar.” De vakbond refereert ook aan het dreigement van Ryanair om werk uit Ierland en Duitsland weg te halen, maar zegt: “VC eist werkomstandigheden vergelijkbaar bij die van vergelijkbare airlines zoals TUIFly.”

VNV
De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) maakte medio juli bekend ook te peilen onder de leden die vliegen voor Ryanair of acties de manier zijn om uit de impasse rond de cao te komen. De uitkomst daarvan wordt dinsdag 31 juli verwacht, zo zegt een woordvoerder desgevraagd. “Dat wil niet zeggen dat er acties komen, alhoewel de gesprekken niet goed gaan.” De toestemming van de leden is een formele stap in het proces.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button