fbpx
AirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsProfessional

Eindapport MH370 geeft geen inzichten in verdwijning

De Maleisische overheid heeft het eindrapport over de verdwijning van de MH370 vrijgegeven. Uit het rapport komen geen definitieve inzichten naar voren over de verdwijning van het toestel van Malaysia Airlines.

Rapport
In het rapport komt geen definitieve reden naar voren hoe en/of waarom de Boeing 777 van Malaysia Airlines op 8 maart 2014 spoorloos verdween. In het rapport wordt wel beschreven dat er niet uitgesloten kan worden dat het toestel gekaapt was, en een ‘interventie van een derde partij’ tot het neerstorten van het vliegtuig zou kunnen hebben geleidt.

Theorieën
Er doen vele theorieën de rondte over de verdwijning van vlucht MH370, maar er is nog geen definitief antwoord op de verdwijning van de Boeing 777 met 239 passagiers aan boord. Ook het eindrapport, dat opgesteld is door de Maleisische overheid, geeft geen uitsluitsel over de verdwijning. De verdwijning van vlucht MH370 blijft tot op heden het grootste onopgeloste luchtvaartmysterie.

Zoektocht
In januari 2017 werd de officiële zoektocht naar de Boeing 777 van Malaysia Airlines beëindigd. Sinds het toestel vier jaar geleden verdween werd er gezocht door Australische, Chinese en Maleisische onderzoekers. Op een aantal aangespoelde onderdelen na is niks van het verdwenen toestel opgespoord. Er is meer dan 120.000 vierkante kilometer oceaanbodem afgezocht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button