fbpx
BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Embraer levert minder vliegtuigen in tweede kwartaal

Embraer heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 28 vliegtuigen voor commercieel gebruik geleverd, dat zijn er 11 minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo staat in de kwartaalcijfers van de Braziliaanse vliegtuigbouwer te lezen.

Leveringen
In totaal werden er in de maanden april, mei en juni 28 vliegtuigen voor commercieel gebruik en 20 businessjets geleverd. Het totaal aantal leveringen bestond uit twintig Embraer 175’s, twee E190’s en E195’s, drie E190-E2’s en één E170. De businessjet-leveringen bestonden uit twaalf Phenom 300’s, drie Phenom 100’s, vier Legacy 450’s en één Legacy 650.

Bestellingen
Naast de leveringen ontving Embraer ook een aantal bestellingen in het tweede kwartaal. Zo tekende American Airlines voor vijftien E175’s in een 76-stoelen configuratie met een waarde van een dikke 602 miljoen euro. Ook Mauritania Airlines plaatste een bestelling van voor twee E175’s met een cataloguswaarde van 80 miljoen euro.

Widerøe
Ook werd in het tweede kwartaal de eerste E190-E2 geleverd. De Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe was de eerste klant voor het nieuwe toestel van Embraer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button