AirlinesOverig nieuwsProfessional

‘Piloot Flydubai met teveel alcohol op wordt bestraft’

Een piloot van Flydubai die teveel alcohol had genuttigd, wordt bestraft. Dat zegt een woordvoerster van de maatschappij tegen persbureau Reuters.

Vlieger
De vlieger liep zondag tijdens de lamp bij een alcoholcontrole op de luchthaven van Kathmandu in Nepal. Hij was getest net voordat hij aan boord wilde gaan.

VAE
De piloot zou een vlucht uitvoeren van Kathmandu naar de thuisbasis in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Voordat hij instapte, werd hij gecontroleerd. “En vastgesteld dat zijn alcoholpromillage boven het toegestane niveau zat”, aldus de woordvoerster van Flydubai tegen Reuters.

Vergunning
Een mede-bemanningslid had zijn twijfel uitgesproken over het feit of de piloot wel nuchter was. De maatschappij onderzoekt het incident. Sowieso wacht hem een straf. De luchtvaartautoriteit van de VAE laat weten te participeren in het onderzoek en dat het vaststellen van een het gebruik van alcohol bij crewleden onder diensttijd volgens de wet van de VAE ertoe kan leiden dat zij hun vergunning definitief kwijtraken.

Dubai
“We nemen de veiligheid van passagiers zeer serieus en hanteren dan ook een zero tolerance-beleid voor iedereen die zich niet houdt aan de regelgeving op alle maatschappijen van de Verenigde Arabische Emiraten”, laat de autoriteit optekenen. Flydubai stuurde na het incident een nieuwe crew naar Nepal, de vlucht landde uiteindelijk met een vertraging van 10,30 uur op Dubai.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close