fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Recorddrukte op Schiphol

Luchthaven Schiphol rekent vandaag op recorddrukte. Naar verwachting reizen 233.000 passagiers via het vliegveld; niet eerder was dat aantal zo groot.

Luchthaven
De drukste dag tot nu toe was op 31 juli vorig jaar, met 230.000 reizigers. In de zomervakantie, waar Schiphol de periode van 7 juli tot en met 2 september toe rekent, reizen dagelijks gemiddeld 220.000 mensen via de luchthaven.

Personeel
Om de drukte zo goed mogelijk het hoofd te bieden, zet Schiphol in de vakantieperiode een vijfde meer personeel in dan gebruikelijk. Er is extra informatie voor reizigers en er zijn zogenoemde crowdteams. “Die bij grote drukte alle passagiersstromen in goede banen leiden.”

Handbagage
Voor reizigers met weinig of geen handbagage zijn aparte doorgangen bij de veiligheidscontroles; de small bags only doorgang. Deze werd vorig jaar structureel ingevoerd op de luchthaven naar aanleiding van de drukke meivakantie. “Ondanks de extra maatregelen kunnen er door de grote hoeveelheid reizigers op momenten langere wachttijden zijn”, waarschuwt Schiphol.

Europa
“Echter, als reizigers de adviestijd van hun luchtvaartmaatschappij volgen, is de totale tijd dat zij op Schiphol verblijven vaak hetzelfde als anders. Het advies voor vluchten binnen Europa is meestal om twee uur van te voren op Schiphol te zijn en voor intercontinentale vluchten drie uur”, stelt Schiphol.

Security
Behalve dat Schiphol passagiers adviseert die aangegeven tijden te houden, roept de luchthaven hen ook op om met zo min mogelijk handbagage te reizen, om de wachttijden bij de security binnen de perken te houden. Verder adviseert Schiphol reizigers bijvoorbeeld de reisdocumenten voor vertrek controleren op geldigheid.

Passagiers
In totaal verwacht Schiphol dat in de zomervakantie 12,7 miljoen passagiers via de luchthaven reizen. Dat zijn er 2,4 procent meer dan in de zomervakantie van vorig jaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button