fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Rijen Schiphol iets langer door acties beveiligers

De rijen op Schiphol, op de drukste dag tot dusver op de luchthaven, zijn iets langer dan nodig door acties van de beveiligers. Dat zegt een woordvoerster van Schiphol.

Handbagage
De beveiligers op Schiphol, die de controles van de handbagage uitvoeren, voeren sinds 22 juli actie omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao zijn stukgelopen.

Reizigers
De acties bestaan eruit dat twee keer per dag het werk gedurende tien minuten wordt neergelegd bij de verschillende securityfilters. “We vinden het heel vervelend voor de reizigers. Zowel zij als wij zijn geen partij in de cao-onderhandelingen”, aldus de woordvoerster van de luchthaven.

Vakbond
Vakbond FNV Beveiliging had zowel de werkgevers in de particuliere beveiliging als G4S Aviation Security, dat alleen actief is op Schiphol, een ultimatum gesteld. Die liepen af op 30 juni; sindsdien werden stiptheidsacties gehouden, die op Schiphol later werden opgevoerd naar werkonderbrekingen.

Acties
De acties op de luchthaven vinden vrijwel dagelijks plaats, de drukste dag ooit is daarop geen uitzondering. Schiphol: “De reizigers merken dat de processen even stokken, maar het is beheersbaar.” De verwachting is dat vandaag 233.000 passagiers via Schiphol reizen, daarmee is het de drukste dag tot dusver.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button