fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Situatie luchthaven München bijna terug naar normaal

De situatie op de luchthaven van München is bijna terug naar normaal. Ook zondag hadden passagiers nog te maken met vertragingen en annuleringen doordat zaterdag een vrouw door de veiligheidscontrole was geglipt.

Lufthansa
Vooral vluchten van Lufthansa en haar partnermaatschappijen vielen zondag uit. Lufthansa is de belangrijkste gebruiker van Terminal 2, die zaterdag gesloten werd.

Veldbedden
Sinds zaterdag werden meer dan 300 vluchten geannuleerd, 32.000 passagiers konden hierdoor niet vertrekken. Zo’n 700 reizigers hebben de nacht doorgebracht op de luchthaven. De brandweer had en een paar ventilatoren veldbedden geplaatst.

Vloeistof
De identiteit van de vrouw die de chaos veroorzaakte is inmiddels bekend bij de politie. Er zijn geen details van haar bekend gemaakt. De vrouw had bij het controleren van de handbagage een vloeistof in haar tas. Omdat dat niet mee mocht naar het vliegtuig keerde de vrouw om. Later meldde ze zich alsnog bij de security waarna ze zonder te controleren werd doorgelaten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button