General aviationIncidentenOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Sportvliegtuig stort neer op Braziliaans vliegveld

Een sportvliegtuig stortte zondagmiddag neer op het Campo de Marte vliegveld in de Braziliaanse stad São Paulo, zo meldt de Braziliaanse nieuwszender G1 news.

Landingsgestel
Het turbopropvliegtuig, een Beechcraft King Air C90 met registratie PP-SZN, stortte op het Campo de Marte vliegveld neer, nadat het voor een derde keer probeerde te landen. Volgens getuigen probeerde de piloot het toestel aan de grond te zetten, maar wist hij niet zeker of het landingsgestel uitgeklapt was. Om dit te checken vloog hij langs de verkeerstoren, zodat de luchtverkeersleiders visueel konden bevestigen dat het landingsgestel uitgeklapt was.

Crash
Toen de piloot bevestiging kreeg dat het landingsgestel uitgeklapt was, wilde hij de Beechcraft aan de grond zetten, maar dat lukte niet meteen. Bij de derde landingspoging stortte het toestel, om nog onbekende redenen neer en vatte meteen vlam toen het op de grond neerkwam.

Slachtoffers
Van de zeven inzittenden overleefde de piloot de crash niet. De andere zes personen overleefden het wel, maar werden met hoofd- en buikwonden opgenomen in het ziekenhuis. De inzittenden bestonden uit de oprichters en enkele medewerkers van het bedrijf Videplast, een grote Braziliaans plasticfabrikant. De Braziliaanse autoriteiten onderzoeken de oorzaak van het ongeval.

Campo de Marte
In 2007 en 2016 stortten ook al sportvliegtuigen neer nabij het Campo de Marte vliegveld. In totaal eisten die ongevallen, waarbij de toestellen op enkele huizen in de nabijgelegen woonwijk crashten, twaalf levens. Volgens een onderzoek van Cenipa, de Braziliaanse luchtvaartautoriteit die verantwoordelijk is voor het onderzoeken van vliegtuigongelukken, zijn sportvliegtuigen goed voor 45 procent van de luchtvaartongevallen in Brazilië tussen 2008 en 2017.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/