fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Belgische minister mengt zich in conflict Ryanair

Kris Peeters, de Belgische minister van Werk, heeft een brief naar Ryanair-topman Michael O’Leary gestuurd met daarin de vraag om “het sociaal conflict niet te laten escaleren”, zo meldt De Morgen.

No show
Vorige week staakte het Belgische, Spaanse en Portugese cabinepersoneel van Ryanair. De Ierse prijsvechter stuurde “no show-waarschuwingsbrieven” naar het cabinepersoneel. In die brieven stond de mededeling dat als zij zouden staken dit als “no show” genoteerd zou worden. Als iemand vaker als “no show” genoteerd wordt kan dit leiden tot ontslag. Als personeel niet komt opdagen wegens een aangekondigde staking, dan staan zij in hun recht en kunnen ze niet als “no show” geregistreerd worden.

Minister
De Belgische minister Peeters zou in de brief naar O’Leary naar eigen zeggen duidelijk maken “dat het stakingsrecht inhoudt dat werknemers niet op basis van hun deelname aan een staking, ontslagen kunnen worden en dat geldt des te meer wanneer een staking op een correcte manier is aangezegd en erkend wordt door één of meer vakbonden”. Peeters laat de “juridische omstandigheden” van de brief onderzoeken.

Nederland
De afgelopen weken is het onrustig bij Ryanair door stakingen van cabinepersoneel, maar ook door werkonderbrekingen van Ierse piloten. Inmiddels hebben ook de Duitse en Nederlandse piloten aangegeven te willen staken als Ryanair niet tot een akkoord met de vliegers kan komen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button