MilitairNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Defensie-oefening boven noord-, oost- en midden-Nederland

De Defensie-oefening Falcon Autumn wordt van 17 september tot en met 12 oktober uitgevoerd met verschillende helikopters, transport- en gevechtsvliegtuigen boven delen van noord-, oost- en midden-Nederland, zo meldt Defensie.

Oefening
De oefening wordt met 16 helikopters, een C-130 transportvliegtuig, een Duits C-160 transportvliegtuig, twee Belgische F-16’s en twee Duitse Tornado gevechtsvliegtuigen uitgevoerd boven delen van noord-, oost- en midden-Nederland.

Falcon Autumn
Falcon Autumn wordt uitgevoerd door de 11 Air Manoeuvre Brigade. Dat is een samenwerkingsverband tussen 11 Luchtmobiele Brigade (Koninklijke Landmacht), het Defensie Helikopter Commando en 336 Squadron (Koninklijke Luchtmacht). Grondeenheden van de luchtmobiele brigade – inclusief Duitse militairen van de partnereenheid Division Schnelle Kräfte – voeren tijdens Falcon Autumn diverse tactische opdrachten uit, ondersteund met transport- en gevechtshelikopters en enkele jachtvliegtuigen.

Geluidshinder
Om de geluidshinder voor de bewoners van de oefengebieden te beperken, worden de oefeningen boven verschillende delen van Nederland uitgevoerd. Het doel van de oefening is om de vliegers van de Apache, Cougar en Chinook helikopters ‘onder hoge dreiging’ voor te bereiden op een professionele inzet tijdens missies en operaties in binnen- en buitenland.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button