AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Marginale winststijging ondanks extra reizigers Lufthansa

De Lufthansa groep heeft in het eerste halfjaar een recordaantal reizigers vervoerd, maar door een stijging van de kosten groeide de nettowinst in vergelijking met vorig jaar nauwelijks, zo is te zien in de halfjaarrapportage van de Duitse luchtvaartgroep.

Omzet
In de eerste zes maanden van dit jaar vervoerde Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines in totaal 67 miljoen passagiers, een record. Dat zorgde voor een operationele omzet van 13,16 miljard, een daling van één procent ten opzichte van vorig jaar. De totale omzet van 16,94 miljard lag 0,1 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar.

Winst
De kosten voor de luchtvaartgroep stegen in het eerste halfjaar met 216 miljoen euro naar 2,8 miljard euro. In totaal zorgde dit ervoor dat de nettowinst van de Lufthansa groep met 5 miljoen euro stijgt naar 677 miljoen euro, een stijging van 0,7 procent ten opzichte van de eerst zes maanden vorig jaar.

Bedrijfsresultaat
Door de hogere kosten, maar ook vluchtschema’s die in de war raakten door stakingen van luchtverkeersleiders en noodweer viel het aangepaste bedrijfsresultaat lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Over het hele jaar genomen verwacht het luchtvaartbedrijf dat ‘door een blijvende sterke vraag er een solide bedrijfsresultaat neergezet zal worden.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close