fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigenVliegvelden

Norwegian vliegt voor het eerst met 737 MAX vanaf Gatwick

Norwegian vliegt deze zomer voor de eerste keer met een Boeing 737 MAX 8 vanaf het vliegveld Londen Gatwick naar verschillende bestemmingen in Scandinavië, zo meldt de Noorse prijsvechter.

Bestemmingen
Norwegian zet de Boeing 737 MAX 8 in op de routes tussen Londen Gatwick en drie steden in Scandinavië. Zo wordt er naar de hoofdstad van Finland Helsinki gevlogen en naar de Noorse steden Oslo en Bergen. Als de maatschappij meer 737 MAX 8’s heeft ontvangen wordt het aantal bestemmingen dat vanaf Gatwick gevlogen wordt met dat type toestel vergroot.

MAX
De Boeing 737 MAX 8 van Norwegian wordt met CFM International LEAP-1B motoren aangedreven en is 40 procent stiller dan de 737-800’s die de maatschappij nu inzet op Europese vluchten. Er is plaats voor 189 passagiers in de MAX-toestellen in één klasse. In totaal zal Norwegian dit jaar twaalf Boeing 737 MAX 8-toestellen ontvangen. Ook heeft de maatschappij nog meer dan honderd MAX-vliegtuigen bij Boeing in het orderboek staan. Deze zullen uiteindelijk de Boeing 737-800’s vervangen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button