AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

Ook Nederlandse Ryanair-piloten willen staken

Via een referendum heeft 99,5 procent van de VNV-leden laten weten eventuele werkonderbrekingen bij Ryanair te steunen, zo meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Staking
Volgens de VNV groeit het gevoel dat Ryanair niet tot een akkoord met de Nederlandse piloten wil komen ‘met de dag.’ Zo zegt de VNV: “Wij treffen een bedrijf aan wat geen oor heeft voor het belang van haar werknemers en waar een normale overlegstructuur ontbreekt. Ryanair lijkt een ‘wake up call’ nodig te hebben dat het negeren van haar piloten niet langer houdbaar is, misschien is het organiseren van een staking de enige mogelijkheid om dit doel te bereiken.”

Werkonderbreking
Het is nog niet duidelijk of de Nederlandse Ryanair piloten gaan staken en zo ja, wanneer de werkonderbreking zal plaatsvinden.

Cao
De VNV eist van Ryanair dat “de vliegers direct in dienst komen bij Ryanair en dus niet meer als (schijn)zelfstandigen hun werk moeten verrichten. Daarnaast moet de Nederlandse arbeidswetgeving van kracht worden op de arbeidscontracten van de in Nederland werkzame Ryanair-vliegers.” Doorbetaling tijdens ziekte en een verbetering van de pensioenregeling horen ook bij de eisen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/