fbpx
AirlinesFinancieelKLMNieuwsProfessional

Air France-KLM en Air Europa steken samen oceaan over

Air France-KLM en Air Europa willen een nieuwe joint venture vormen waarmee ze samen over de Atlantische Oceaan vliegen naar Centraal- en Zuid-Amerika, zo meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Samenwerking
Air France-KLM en Air Europa hebben al jaren een samenwerking binnen Europa. KLM en de Spaanse maatschappij hebben sinds 2002 codeshare-overeenkomsten en Air France stapte een jaar later met Air Europa in zee. In 2007 werd Air Europa lid van SkyTeam. Nu willen de maatschappijen samen de Atlantische Oceaan over.

Routes
De samenwerking zou meer capaciteit opleveren op vluchten tussen Europa en Centraal- en Zuid-Amerika, maar ook een basis vormen voor nieuwe routes en directe verbindingen tussen beide continenten. De joint venture zou per zomer 2019 in kunnen gaan. Volgens Frédéric Gagey, ceo en financieel directeur bij Air France-KLM, zal ‘de verdieping van onze samenwerking met Air Europa via een joint venture, een sterke bijdrage leveren om zo nog nauwer samen te werken en ons aanbod op routes tussen Europa en Centraal- en Zuid-Amerika te verbeteren.’

Juridisch
Air France-KLM en Air Europa zijn op dit moment bezig met een grondige juridische analyse van de voorwaarden voor de toekomstige overeenkomst.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button