AirlinesKLMNieuwsProfessional

Air France-KLM en Air Europa steken samen oceaan over

Air France-KLM en Air Europa willen een nieuwe joint venture vormen waarmee ze samen over de Atlantische Oceaan vliegen naar Centraal- en Zuid-Amerika, zo meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Samenwerking
Air France-KLM en Air Europa hebben al jaren een samenwerking binnen Europa. KLM en de Spaanse maatschappij hebben sinds 2002 codeshare-overeenkomsten en Air France stapte een jaar later met Air Europa in zee. In 2007 werd Air Europa lid van SkyTeam. Nu willen de maatschappijen samen de Atlantische Oceaan over.

Routes
De samenwerking zou meer capaciteit opleveren op vluchten tussen Europa en Centraal- en Zuid-Amerika, maar ook een basis vormen voor nieuwe routes en directe verbindingen tussen beide continenten. De joint venture zou per zomer 2019 in kunnen gaan. Volgens Frédéric Gagey, ceo en financieel directeur bij Air France-KLM, zal ‘de verdieping van onze samenwerking met Air Europa via een joint venture, een sterke bijdrage leveren om zo nog nauwer samen te werken en ons aanbod op routes tussen Europa en Centraal- en Zuid-Amerika te verbeteren.’

Juridisch
Air France-KLM en Air Europa zijn op dit moment bezig met een grondige juridische analyse van de voorwaarden voor de toekomstige overeenkomst.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/