fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Belgische en Zweedse Ryanair-piloten staken 10 augustus

Op vrijdag 10 augustus leggen zowel de Belgische als Zweedse Ryanair-piloten het werk neer, zo meldt de Belgische nieuwszender VRT.

Staking
In eerste instantie zou een eventuele tweede stakingsronde, nadat de Belgische vakbonden eerder deze maand al het werk neerlegden, pas na het overleg van 15 augustus plaatsvinden. Koen Dries van de Christelijke vakbond in België zegt: “Ik vermoed dat de uitspraken en de bedreigingen van O’Leary van de voorbije dagen voor zoveel bijkomend ongenoegen en boosheid gezorgd hebben dat hun geduld op is.”

Uitspraken
De uitspraken van O’Leary waren een waarschuwing naar de stakende vakbonden toe, waarin hij dreigt met het ontslaan of verplaatsen van personeel naar Polen. “De piloten hebben beslist van niet te wachten op de coördinatie op Europees niveau en toch al onmiddellijk het werk neer te leggen op 10 augustus”, aldus Dries. De Zweedse piloten hebben al aangegeven mee te doen. Ook zijn er gesprekken met met pilotenverenigingen uit andere landen om op 10 augustus het werk neer te leggen.

Cabinepersoneel
Vorige week werd het werk door de Belgische, Spaanse en Portugese cabin crew van Ryanair neergelegd. Volgens de VRT roepen de piloten ook het cabinepersoneel op om samen met hen te staken en niet te wachten op het volgende overleg.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button