AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

‘Cathay schrapt buitenlandse banen voor winstgevendheid’

Cathay Pacific heeft een interne memo gestuurd naar de werknemers die buiten Hong Kong werken, waarin aangegeven wordt dat een herstructurering zal plaatsvinden. Dat meldt de South China Morning Post.

Samenvoegen
Een bron bekend met de materie vertelde tegen de Chinese krant dat Cathay Pacific de overzeese sales, marketing, vracht en andere operaties die op buitenlandse luchthavens gevestigd zijn, te willen samenvoegen. Er werken 7.600 mensen voor Cathay op 100 verschillende locaties buiten Hong Kong. De maatschappij wilde niet zeggen hoeveel van de werknemers getroffen zullen worden door de consolidatie en over welke locaties het precies gaat. Wel bevestigde Cathay dat er een interne memo uitgestuurd is naar werknemers buiten Hong Kong.

Winst
Om weer winstgevend te worden, in 2015 werd voor het laatst winst geboekt door Cathay, heeft het bedrijf afgelopen mei al 600 banen op het hoofdkantoor geschrapt. Dit werd gedaan als gevolg van een nettoverlies van 130 miljoen euro vorig jaar. Volgens de bron zouden voornamelijk banen worden geschrapt waar het meeste personeel zit, zoals Australië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

2019
Analisten verwachten eind 2018 al een nettowinst te behalen van zo’n 120 miljoen euro. De maatschappij zelf heeft 2019 als doel gesteld om weer in de zwarte cijfers te belanden, nadat er de nodige veranderingen zijn doorgevoerd bij de airline.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/