fbpx
AirlinesNieuws

Eerste huurder Hi Fly A380 bekend

De eerste huurder van de A380 van Hi Fly heeft zich gemeld. Het is Thomas Cook Airlines die het toestel kortstondig huurt. Dat bevestigt Thomas Cook tegenover Flightglobal.

Europees
De touroperator met eigen maatschappij zet de superjumbo in op twee retourvluchten naar de zon. Vandaag vliegt de dubbeldekker van Kopenhagen naar Larnaca, Cyprus. Morgen wordt het vliegtuig ingezet op de route Oslo – Palma de Mallorca. Eerder maakte Hi Fly bekend dat een Europese maatschappij het toestel gehuurd zou hebben. Het is niet duidelijk of dit op Thomas Cook sloeg, het zou volgens die aankondigen gaan om long-haul routes.

Ruimte
De A380 van Hi Fly biedt ruimte aan 471 passagiers, opgedeeld in drie klassen. Zo zijn er in de cabine 12 plaatsen in eerste klas en 311 stoelen in economy. In het bovendek zijn er 60 stoelen in businessclass en nog eens 88 in economy. Het toestel is de eerste A380 dat tweedehands werd verkocht. Singapore Airlines vloog er eerst mee.

Eerste
Het is de eerste ‘Superjumbo’ voor Hi Fly en daarmee de eerste A380 in bezit van een vliegtuigverhuurmaatschappij, zo meldt de Portugese Airline. Daarmee is het de 14e wereldwijde gebruiker van het vliegtuig en 4e Europese maatschappij met een A380 in de vloot.

Meer A380’s
Het Portugese Hi Fly is van plan om in de toekomst meer Airbus A380’s in gebruik te nemen. Dat heeft de topman van Hi Fly, Paulo Mirpuri, gezegd tijdens de Farnborough Airshow, in gesprek met aeroTelegraph. Volgens Mirpuri zal er in april of mei volgend jaar nog ten minste één A380 in gebruik worden genomen. Daarbij wordt waarschijnlijk een vergelijkbare configuratie met 471 zitplaatsen in drie reisklassen gebruikt. Hiervoor wordt het interieur van Singapore Airlines overgenomen. De topman verwacht echter in de komende jaren A380’s nodig te hebben met meer zitplaatsen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button