AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

O’Leary schuift banen naar Polen als stakingen doorgaan

‘Als mensen willen blijven staken om het staken, is dat prima. Dan mogen ze blijven staken, maar worden banen en vliegtuigen wel verplaatst naar andere landen zoals Polen’, zo zei Michael O’Leary, topman van Ryanair, tijdens een persconferentie in Oostenrijk gisteren.

Markt
Volgens O’Leary is hij bereid om banen te schrappen ‘in iedere markt’. Hij laat in de persconferentie weten dat ‘Ryanair de meest opportunistische maatschappij’ is, en als door de stakingen in Ierland die markt geschaad wordt, hij dan banen en vliegtuigen verschuift naar Polen, een markt die sterk aan het groeien is. In Polen is de dochtermaatschappij Ryanair Sun gevestigd.

Gezond verstand
‘Zolang de vakbonden maar gezond verstand gebruiken komen we wel tot overeenstemmingen’, aldus O’Leary. Maar volgens de Nederlandse en Duitse vakbonden is, vanuit de kant van de prijsvechter, er geen oor naar de eisen van de bonden.

Groei
Tijdens de persconferentie in Oostenrijk, liet O’Leary ook weten dat hij Laudamotion en Ryanair Sun snel wil laten groeien, maar hiervoor zijn vliegtuigen en personeel nodig, iets wat in de huidige situatie lastig is. Als er een bepaalde markt zou wegvallen zouden deze middelen wel meteen vrijkomen, aldus de topman van Ryanair.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close