fbpx
NieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalSchiphol Airport

Rechter: beveiliging mag langer en vaker staken | Update

FNV Beveiliging laat via Twitter weten dat de rechter de beveiligers ruimte geeft om langer en vaker op Schiphol te staken tot 3 september.

Rechter
Gisteren kondigde Schiphol aan naar de rechter te stappen om de langere en vaker gehouden stakingsacties van de beveiligers op de luchthaven tegen te houden. Volgens de luchthaven zouden de stakingen van 15 en 20 minuten ‘direct leiden tot stagnatie van de passagiersstroom wat onveilige situaties in de terminal kan veroorzaken.’

Uitgebreid
De rechter heeft de beveiligers in het kort geding in staat gesteld om de acties uit te breiden, maar gaf ook aan dat de acties tot en met 2 september niet nog een keer uitgebreid mogen worden.

Serieus
In de tweet van FNV Beveiliging staat te lezen: “Rechter neemt beveiligers in actie serieus: werkonderbrekingen van 15 minuten 5x per etmaal toegestaan tot 3 september. De twee vakbonden FNV- en CNV Beveiliging blijven samen actievoeren voor loonsverhoging in 2018 en een betere cao.


Schiphol
Schiphol laat in een verklaring weten dat ze ‘liever hadden gezien dat de werkonderbrekingen maximaal 10 minuten en maximaal 3 keer per etmaal toegestaan waren, maar legt zich er bij neer dat het in ieder geval niet langer dan 15 minuten mag worden.’ Ook zegt de luchthaven: “Schiphol zal samen met haar partners (de luchtvaartmaatschappijen, Koninklijke Marechaussee, afhandelaren) alles op alles zetten om overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken.”

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button