fbpx
AirlinesIncidentenNaast het nieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Ryanair-toestel ontruimd na brandende smartphone | Video

Een Ryanair-toestel werd op het vliegveld van Barcelona ontruimd nadat een smartphone in brand was gevlogen, zo melden verschillende media.

Brand
Op de Boeing 737 van Ryanair, met registratie EI-FOL, die op dinsdagmiddag 31 juli van Barcelona naar Ibiza zou vliegen, vloog een smartphone in brand die aangesloten was op een draagbare oplader. Volgens een passagier taxiede het vliegtuig zo’n veertig meter toen er een knal te horen was en dikke rook de cabine vulde.

Evacuatie
Volgens de passagiers opende een piloot de nooduitgang en konden de passagiers een voor een via de glijbaan het vliegtuig te verlaten.

Brand
De smartphone vatte vlam doordat de telefoon te heet werd door de externe oplader. Alle passagiers konden veilig van boord komen. Sommigen liepen kleine brandwonden op door de frictie van het naar beneden glijden op de noodglijbaan. Volgens Flightradar24 werd de vlucht vierenhalf uur later hervat naar Ibiza.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button