fbpx
NieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol wil staking beveiligers via rechter verbieden

Schiphol wil via de voorzieningenrechter de door FNV en CNV aangekondigde werkonderbrekingen door beveiligers van 15 en 20 minuten tot 30 september verbieden, zo meldt de luchthaven.

Rechter
Schiphol wil via de de rechter zorgen dat de stakingen van de beveiligers op Schiphol niet door kunnen gaan wegens veiligheidsrisico’s. De vakbonden hebben stakingsacties van 15 en 20 minuten aangekondigd en dat vijf maal per dag, in plaats van drie maal per dag. Dit zal volgens Schiphol: ‘direct leiden tot stagnatie van de passagiersstroom wat onveilige situaties in de terminal kan veroorzaken.’

Stakingsrecht
Tussen Schiphol en de beveiligers was er de afgelopen tien dagen overeenstemming dat: ‘werkonderbrekingen maximaal 10 minuten duren, niet tijdens de drukste vertrekuren plaatsvinden en dat de veiligheid van reizigers nooit in het geding mag komen.’ Op deze manier respecteerde Schiphol het stakingsrecht en konden de bonden hun acties uitoefenen, terwijl de veiligheid gewaarborgd bleef.

Veiligheid
Schiphol laat weten dat het verantwoordelijk is voor de veiligheid op de luchthaven, en de acties van de beveiligers in de drukke zomerperiode ‘verstrekkende’ gevolgen kan hebben voor vluchten en passagiers die kunnen leiden tot onveilige situaties.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button