fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Uitrol wifi bij KLM loopt vertraging op

De uitrol van wifi op de langeafstandsvloot van KLM loopt vertraging op. Dat zei KLM-topman Pieter Elbers bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

Airbus
Het gaat om het plaatsen van wifi in de Airbus-toestellen van KLM. Het was de bedoeling dat vanaf dit jaar zowel de Boeing 777’s als de Airbus A330’s gefaseerd zouden worden uitgerust met wifi.

Planning
“Onlangs heeft Airbus aan KLM laten weten dat zich een technisch probleem heeft voorgedaan dat de introductie van de wifi aan boord de A330-toestellen vertraagt. Zodra Airbus het probleem heeft opgelost, maakt KLM een nieuwe planning voor de introductie van wifi in haar huidige vloot”, laat een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky weten.

Wifi
KLM wil al jaren wifi aan boord van alle toestellen voor de lange afstand. De eerste plannen daartoe werden in 2012 bekendgemaakt. Destijds was het de bedoeling dat dit vanaf 2013 zou gebeuren. Het bleef bij één toestel. In het najaar van 2016 werd aangekondigd dat de operatie in 2017 dan toch echt zou beginnen. Air France en KLM hadden daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend met leverancier Gogo.

Dreamliners
Ook toen trad weer vertraging op, maar dit jaar zou het dan echt gaan gebeuren voor de 29 Boeing 777’s en dertien A330’s. Maar naar nu blijkt, gooit Airbus roet in het eten. De Boeing 787 Dreamliners hebben al standaard wifi aan boord; dat wordt in de fabriek ingebouwd. Begin dit jaar zei Elbers tegen Up in the Sky dat KLM de middellangeafstandsvloot naar verwachting ook van internet voorziet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button