fbpx
AirlinesEmbraerIncidentenNieuwsProfessional

Vliegtuig Aeromexico neergestort; geen doden

Vlucht AM2431 van Aeromexico is vlak na vertrek uit Durango naar Mexico City verongelukt. Dat bevestigt de maatschappij in een verklaring.

Bemanningsleden
De maatschappij zegt dat vooralsnog geen doden vallen te betreuren. Volgens Aeromexico zaten 88 volwassen passagiers aan boord, negen minderjarigen, twee baby’s, vier bemanningsleden en twee stewardessen en twee piloten.

Embraer
Het toestel was een Embraer 190 met registratie XA-GAL, die in 2008 was afgeleverd en sinds 2014 in de vloot van Aeromexico was opgenomen, zo meldt de maatschappij.

Weer
Volgens de autoriteiten werd de crash waarschijnlijk veroorzaakt door slecht weer. Er zou sprake zijn geweest van zware regenval en windvlagen. De passagiers en de bemanning konden het toestel verlaten voordat dit vlam vatte. Tientallen mensen zijn gewondgeraakt.

Motor
Volgens diverse media verkeren twee inzittende in kritieke toestand; de piloot en een passagier. Inzittenden melden dat de linkervleugel van het toestel de grond zou hebben geraakt, dat een motor loskwam en de Embraer van de Mexicaanse maatschappij een paar honderd meter verderop tot stilstand kwam.

Embraer
Vlucht AM2431 was onderweg naar Mexico Stad vanaf Guadalupe Victoria International Airport. Het ongeluk gebeurde om 16:00 uur lokale tijd. Het is nog niet bekend welke nationaliteit(en) de inzittenden hadden. Het toestel van Aeromexico zou volgens persbureau Reuters zijn gehuurd van het Amerikaanse Republic Airlines. Embraer heeft technici ter plaatse.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button