NieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Zo komt vertrekhal 1 op Schiphol eruit te zien

Bij vertrekhal 1 op Schiphol wordt met een mezzanine een extra verdieping gecreëerd, vanaf 2020 gaat de reiziger daar door de beveiliging als hij/zij op vakantie gaat in een Schengenland. Maar hoe komt het er uit te zien?

Tussenverdieping
Als men in hal 1 op Schiphol vertrekt, wordt er op de eerste verdieping de bagage ingecheckt om daarna op de tussenverdieping door één van de 35 security-lanen te gaan. Met een roltrap is deze tussenverdieping te bereiken. Het voordeel hiervan is dat iemand die met handbagage reist niet meer door het drukke incheckgebied hoeft te lopen.

mezzanine vertrekhal 1 ©Schiphol

Ruimte
Vorig jaar werden de bouwplannen voor vertrekhal 1 bekend gemaakt, vanaf de herfst wordt begonnen met het realiseren van het project. In 2023 zal de nieuwe terminal klaar zijn, maar tot die tijd is er ook meer ruimte bij vertrekhal 1 nodig. Schiphol moest bij vertrekhal 1 wel de hoogte in, omdat het ingeklemd zit tussen de start- en landingsbanen aan de achterzijde en een drukke weg aan de voorzijde. Vertrekhal 2 en 3 hebben al zo’n tussenverdieping.

Vertrekhal 1 ©Schiphol

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close