AirlinesInnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier mag Q400’s met extra capaciteit produceren

Het Canadese bedrijf Bombardier heeft van Transport Canada toestemming gekregen om het vliegtuigtype Q400 te produceren met extra stoelen in de cabine, zo meldt atwonline.

Stoelen
Transport Canada, een departement binnen de overheid van Canada dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de wetgeving met betrekking tot transport in Canada, heeft Bombardier toestemming gegeven om Q400’s met meer stoelen te bouwen. De huidige Q400’s hebben maximaal 78 stoelen, maar met de nieuwe configuratie wordt dit opgehoogd naar 90 stoelen. Passagiers in het toestel leveren een inch aan beenruimte in. Tegelijkertijd is één van de deuren verschoven en is de vrachtruimte naar achteren geschoven.

Azië
Bombardier liet al in 2016 weten dat Azië een gedroomde afzetmarkt voor het toestel met 90 zitplaatsen is. Het bedrijf verwacht dat het toestel vooral nuttig is op korte routes tussen kleinere steden waar veel vraag naar tickets is.

SpiceJet
Op dit moment is het Indiase SpiceJet de enige klant voor de Q400 met de nieuwe configuratie met 90 stoelen. Vorig jaar bestelde de Indiase low cost maatschappij 25 van deze toestellen met de kooprechten voor nog eens 25 van de Q400’s met meer capaciteit. Als SpiceJet ook de kooprechten verzilvert komt de totale waarde voor de verkoop van de 50 toestellen uit op 1,46 miljard euro.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button