AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Canadese dochtermaatschappij WestJet vliegt naar VS

Swoop, de Canadese dochtermaatschappij van WestJet, voert later in het jaar de eerste grensoverschrijdende vluchten uit tussen Canada en bestemmingen in de Verenigde Staten, zo meldt usatoday.

Las Vegas
De eerste bestemming waar de ultra-low-cost carrier (ULCC) Swoop vanuit het Canadese Edmonton naartoe vliegt is Las Vegas. Vanaf 11 oktober wordt deze directe vlucht uitgevoerd. Later in die maand komen daar zes andere bestemmingen in de VS bij.

VS
De zes andere bestemmingen in de VS waar Swoop naar zal gaan vliegen zijn Fort Lauderdale, Orlando, Phoenix/Mesa, Arizona en Tampa. Volgens Swoop is de maatschappij de eerste ULCC die vluchten naar de Verenigde Staten gaat uitvoeren.

Juni
Sinds juni voert Swoop vluchten uit binnen Canada. De eerste vlucht van de maatschappij vertrok vanuit Hamilton naar Abbotsville. Inmiddels vliegt de ULCC naar vijf bestemmingen binnen Canada.

Vloot
Op dit moment bestaat de vloot uit drie Boeing 737-800NG’s. In oktober komen daar nog drie dezelfde vliegtuigen bij, zodat de vluchten naar de VS uitgevoerd kunnen worden. Begin volgend jaar zullen er nog vier 737’s aan de vloot worden toegevoegd, waarmee het totaal dan op tien 737’s komt. In de toestellen is er ruimte voor 189 passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close