AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

Extra vluchten voor Emirates op route Dubai – Amsterdam

Emirates voert ‘wegens een sterke vraag vanuit de markt’ vijf extra vluchten per week uit op de route tussen Dubai en Amsterdam, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai.

Extra
De extra vluchten zullen vanaf 1 december van dit jaar ingaan. Dan wordt er vier keer per week extra tussen Dubai en Amsterdam gevlogen. Vanaf 1 januari volgend jaar komt daar een vijfde dagelijkse vlucht bij. Met die vijfde dagelijkse vlucht erbij, wordt er 19 keer per week tussen de twee hoofdsteden gevlogen.

Vluchten
Vlucht EK145 vertrekt om 04:10 uur lokale tijd vanuit Dubai en landt zevenenhalf uur later op Schiphol. Deze vlucht wordt op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De terugvlucht, vlucht EK146, vanuit Amsterdam naar Dubai vertrekt op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag aan het eind van de ochtend en arriveert ‘s avonds in Dubai.

Slots
Ondanks dat Schiphol vol is en extra slots in principe niet beschikbaar zijn, kan Emirates toch extra vluchten uitvoeren. Een woordvoerder van Emirates laat desgevraagd aan Up weten dat: ‘de slots zijn uit het bestaande slotportfolio van Emirates gehaald, volgens de International Air Transport Association- en internationale regelgeving.’

Boeing
De extra vluchten worden met een Boeing 777-300ER uitgevoerd met stoelen in drie verschillende klassen. Er zijn 8 privésuites in eerste klas, 42 stoelen in businessclass en 310 stoelen in economy. Ook kan er 20 ton aan vracht op de vlucht worden meegenomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/