AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

Extra vluchten voor Emirates op route Dubai – Amsterdam

Emirates voert ‘wegens een sterke vraag vanuit de markt’ vijf extra vluchten per week uit op de route tussen Dubai en Amsterdam, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai.

Extra
De extra vluchten zullen vanaf 1 december van dit jaar ingaan. Dan wordt er vier keer per week extra tussen Dubai en Amsterdam gevlogen. Vanaf 1 januari volgend jaar komt daar een vijfde dagelijkse vlucht bij. Met die vijfde dagelijkse vlucht erbij, wordt er 19 keer per week tussen de twee hoofdsteden gevlogen.

Vluchten
Vlucht EK145 vertrekt om 04:10 uur lokale tijd vanuit Dubai en landt zevenenhalf uur later op Schiphol. Deze vlucht wordt op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De terugvlucht, vlucht EK146, vanuit Amsterdam naar Dubai vertrekt op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag aan het eind van de ochtend en arriveert ‘s avonds in Dubai.

Slots
Ondanks dat Schiphol vol is en extra slots in principe niet beschikbaar zijn, kan Emirates toch extra vluchten uitvoeren. Een woordvoerder van Emirates laat desgevraagd aan Up weten dat: ‘de slots zijn uit het bestaande slotportfolio van Emirates gehaald, volgens de International Air Transport Association- en internationale regelgeving.’

Boeing
De extra vluchten worden met een Boeing 777-300ER uitgevoerd met stoelen in drie verschillende klassen. Er zijn 8 privésuites in eerste klas, 42 stoelen in businessclass en 310 stoelen in economy. Ook kan er 20 ton aan vracht op de vlucht worden meegenomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button