AirlinesFrequente reizigerNieuwsPilotenStaking

Ierse Ryanair-piloten leggen 10 augustus ook werk neer

De Ierse Ryanair-piloten leggen, net zoals hun Belgische en Zweedse collega’s, op 10 augustus het werk neer, zo meldt de Ierse vakbond Fórsa.

Woorden
Net zoals bij de Belgische en Zweedse piloten van Ryanair, zijn de woorden van Ryanair-topman Michael O’Leary afgelopen dinsdag in het verkeerde keelgat geschoten. Dit heeft de piloten doen beslissen om ook op vrijdag 10 augustus het werk neer te leggen. Dit wordt de vijfde dag dat de Ierse piloten in staking gaan.

Voorspelbaar
O’Leary zei in een interview dinsdag dat ‘Ryanair de meest opportunistische maatschappij’ is, en als door de stakingen in Ierland die markt geschaad wordt, hij dan banen en vliegtuigen verschuift naar Polen, een markt die sterk aan het groeien is. Volgens Fórsa is de verharding van de stakingen een voorspelbaar uitvloeisel van deze bedreiging.

Augustus
Met de Ierse piloten erbij worden op vrijdag 10 augustus in België, Zweden en Ierland geen vluchten uitgevoerd door Ryanair. In Nederland en Duitsland stemden de piloten ook al voor om het werk neer te leggen. Als zij ook een werkonderbreking plannen op 10 augustus, ligt een groot deel van het west-Europese netwerk van Ryanair plat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/