fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Ierse Ryanair-piloten leggen 10 augustus ook werk neer

De Ierse Ryanair-piloten leggen, net zoals hun Belgische en Zweedse collega’s, op 10 augustus het werk neer, zo meldt de Ierse vakbond Fórsa.

Woorden
Net zoals bij de Belgische en Zweedse piloten van Ryanair, zijn de woorden van Ryanair-topman Michael O’Leary afgelopen dinsdag in het verkeerde keelgat geschoten. Dit heeft de piloten doen beslissen om ook op vrijdag 10 augustus het werk neer te leggen. Dit wordt de vijfde dag dat de Ierse piloten in staking gaan.

Voorspelbaar
O’Leary zei in een interview dinsdag dat ‘Ryanair de meest opportunistische maatschappij’ is, en als door de stakingen in Ierland die markt geschaad wordt, hij dan banen en vliegtuigen verschuift naar Polen, een markt die sterk aan het groeien is. Volgens Fórsa is de verharding van de stakingen een voorspelbaar uitvloeisel van deze bedreiging.

Augustus
Met de Ierse piloten erbij worden op vrijdag 10 augustus in België, Zweden en Ierland geen vluchten uitgevoerd door Ryanair. In Nederland en Duitsland stemden de piloten ook al voor om het werk neer te leggen. Als zij ook een werkonderbreking plannen op 10 augustus, ligt een groot deel van het west-Europese netwerk van Ryanair plat.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button