fbpx
BestellingenFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Bombardier levert in tweede kwartaal minder vliegtuigen

In het tweede kwartaal van dit jaar leverde de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier twee minder vliegtuigen dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel ook lager uit dan afgelopen jaar, zo meldt Bombardier.

Leveringen
In de maanden april, mei en juni leverde Bombardier in totaal 18 vliegtuigen. Dat zijn er twee minder dan in het tweede kwartaal vorig jaar. De leveringen bestonden uit acht Cseries (voordat Airbus het overnam en de CSeries omdoopten tot de A220), vijf CRJ-toestellen en vijf Q400’s. Volgens het bedrijf zitten ze hiermee op schema om de beoogde 35 leveringen in dit jaar te halen.

Omzet
De omzet van de commerciële vliegtuigen daalde met 2 procent ten opzichte van vorig jaar naar 531 miljoen euro. In het tweede kwartaal vorig jaar bedroeg de omzet 539,6 miljoen euro. Wel vulde Bombardier het bestellingenboek aan met 75 nieuwe orders, 63 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button