AirlinesCargoNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Emirates gebruikt vrachtslots voor passagiersvluchten

Emirates voert vanaf 1 december extra vluchten uit tussen Dubai en Amsterdam. Op Schiphol zijn geen slots meer te krijgen. Emirates kan de nieuwe passagiersvluchten toch uitvoeren door een ‘slotwissel’.

Slotportfolio
Een woordvoerder van Emirates laat aan Up weten dat ‘de slots uit het bestaande slotportfolio van Emirates zijn gehaald, volgens IATA richtlijnen en internationale regelgeving.’ Met andere woorden, voor de nieuwe vluchten worden dus slots gebruikt die de maatschappij al in het bezit had. Er worden slottijden waar afgelopen jaar nog vrachtvluchten op vlogen, ingezet om extra passagiersvluchten uit te voeren. Een slot is een slot, een maatschappij mag zelf bepalen wat voor vlucht op welke bestemming er op het verkregen slotmoment binnenkomt. De slotcoördinator mag hier geen onderscheid in maken.

Heenvlucht
Het overgrote deel van de portfolio van ‘vracht’-slots zijn in de ochtend en daar maakt Emirates nu gebruik van. Vlucht EK145 van Dubai naar Amsterdam vertrekt op maandag en vrijdag om 03:20 uur lokale tijd en komt om kwart voor acht aan op Schiphol. Op woensdag en zaterdag zijn de vluchttijden van 4:10 uur tot 8:40 uur. Vanaf 6 januari komt de zondagvlucht erbij, deze vertrekt om 02:45 uur en arriveert op Amsterdam om 07:20 uur.

Terugvlucht
De terugvlucht, vlucht EK146 van Amsterdam naar Dubai vertrekt op maandagen om 12:00 uur, op woensdag om 11:40 uur, op vrijdag om 11:20 uur en op zaterdag om 10:55 uur. Op zondag zal de vertrektijd om 09:50 uur zijn. Alle vluchten komen zes uur en drie kwartier later aan in Dubai. De extra vluchten worden met een Boeing 777-300ER uitgevoerd.

Middagvlucht
Vanaf de ingang van het winterseizoen, eind oktober, zullen de tijden van de middagvlucht wijzigen. In de zomer is het vertrek nog om 15:20 uur. Dat is in de winter om half 3. De aankomst van het toestel op Schiphol zal een half uur worden vervroegd naar 12:40 uur. De avondvlucht vertrekt om 22:00.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button