fbpx
AirlinesNieuws

‘Norwegian zet A380 in’

Low-cost maatschappij Norwegian zet de A380 van Hi Fly in voor vluchten tussen Londen en New York. Dat bevestigt de maatschappij tegenover Bloomberg.

Capaciteit
Norwegian kampt met verminderde capaciteit doordat sommige Boeing 787’s aan de grond moeten blijven wegens motorproblemen. Norwegian zet het toestel “meerdere weken in augustus in”. De eerste vlucht wordt volgens airlineroute vandaag al gevlogen. De superjumbo vliegt om vijf uur naar New York vanaf Gatwick.

Gatwick
Daar komt het om 20:05 uur aan. De terugvlucht wordt drie uur later aangevangen en landt weer om 11:00 uur de volgende dag op Gatwick. Norwegian heeft de A380 vooralsnog tot 12 augustus ingepland op deze vluchten. De andere dagelijkse Norwegian vlucht tussen de twee vliegvelden wordt door een 787 uitgevoerd.

Cook
Eerder deze week voerde Thomas Cook twee vluchten met de eerste tweedehands A380 uit. Mogelijk wil Air Austral de Airbus ook huren voor vluchten tussen Parijs en de Caribische eilanden. Het toestel is twaalf jaar oud en vloog eerst voor Singapore Airlines. De stoelen en indeling zijn niet veranderd. Er is nog steeds een luxe first class aan boord.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button