fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Problemen Trent-motoren kost Rolls Royce 621 miljoen euro

De onderhoudsproblemen die Rolls Royce de afgelopen maanden met de Trent 1000-motoren heeft gehad, hebben het Engelse bedrijf in het eerste halfjaar van 2018 meer dan 621 miljoen euro gekost, zo staat te lezen in de halfjaarrapportage van de auto- en motorfabrikant.

Kosten
De extra onderhoudskosten die Rolls Royce heeft moeten maken voor de niet goed functionerende Trent 1000-motoren, hebben het bedrijf in het eerste halfjaar 621,58 miljoen euro gekost. Het bedrijf wist al sinds maart van dit jaar van de problemen met de motoren af, maar kwam er pas in april van dit jaar mee naar buiten.

Problemen
Doordat de bladen van de ‘package C compressor’ in de motor minder stevig zijn dan verwacht, moeten in totaal 380 motoren gecontroleerd worden. Door deze controles kwamen sommige airlines, zoals Air New Zealand en  Norwegian in de problemen en moesten ze extra toestellen huren om zo aan de vraag naar vluchten te blijven voldoen.

Rolls Royce
Rolls Royce heeft, los van de miljoenen aan extra onderhoudskosten van de Trent-motoren, in juni aangekondigd dat er 4.600 banen geschrapt gaan worden, om zo in totaal 500 miljoen euro te besparen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button