fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ryanair wil bemiddelaar in conflict Ierse piloten

Ryanair wil in het conflict met de Ierse piloten een bemiddelaar inschakelen om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Onderhandeling
Ryanair laat weten dat in het conflict met de Ierse piloten van de maatschappij, zij zich genoodzaakt zien om een derde partij in te schakelen om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Volgens de prijsvechter hebben ze in andere landen goede gesprekken kunnen voeren met het personeel, maar lukt het in Ierland niet om tot een overeenkomst te komen met pilotenvakbond Forsa.

Positieve invloed
Eddie Wilson, hoofd personeelszaken bij Ryanair, zegt over de situatie: “Gezien de niet-betrokkenheid van Forsa, en in het bijzonder de manipulatie van de discussies door bepaalde Aer Lingus-piloten die ervoor proberen te zorgen dat er geen vergaderingen plaatsvinden, voelt Ryanair zich genoodzaakt om gezond verstand te introduceren, door bemiddeling van derden.’

Staken
De Ierse, Belgische en Zweedse piloten leggen vrijdag 10 augustus weer het werk neer om Ryanair te dwingen met betere arbeidsvoorwaarden te komen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button