AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Iran Air ontvangt op de valreep vijf nieuwe ATR’s

Iran Air ontvangt nog vijf nieuwe ATR 72-600 vliegtuigen, voordat de sancties maandag door de VS worden ingesteld. Dat zegt de airline tegen de Iraanse nieuwsorganisatie IRNA.

Sancties
De vliegtuigen worden als alles meezit de komende dagen vanuit de fabriek in het Franse Toulouse overgevlogen naar Teheran. Door de sancties die Amerika tegen Iran stelt wordt de vlootvernieuwing van Iran Air bemoeilijkt. Het handelsverbod door de regering Trump maakt het lastig om nieuwe vliegtuigen uit Europa te leveren aan de maatschappij.

Vaart
Iran Air wil nu vaart maken om nog voor de intreding van het verbod nog zoveel mogelijk vliegtuigen te ontvangen. Ook bij Airbus staat nog een grote serie toestellen in bestelling. Er worden onder meer A330-900neo’s, A350-900’s en A320neo’s verwacht. Het is niet duidelijk of Airbus het leveringstempo ook op zal voeren.

Moderniseren
Iran Air had 200 vliegtuigen besteld, bij Boeing, Airbus en ATR om de verouderde vloot te moderniseren. Doordat de VS onder het bewind van voormalig president Obama de banden met Iran aanhaalde, konden de orders worden geplaatst.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close