AirlinesFrequente reizigerNaast het nieuws

Koop premium economy en vlieg first class Norwegian

Passagiers van Norwegian krijgen deze maand een gratis upgrade vanwege de motorproblemen bij Rolls-Royce. De maatschappij huurt namelijk een A380 van Hi Fly omdat de B787 niet ingezet kan worden.

Singapore Airlines
Norwegian kampt met verminderde capaciteit doordat sommige B787’s aan de grond moeten blijven. Hierop besloot de maatschappij een A380 te huren. Twintig dagen in augustus wordt met dit toestel gevlogen tussen Londen en New York JFK. Dat zegt een woordvoerder van Norwegian tegen Skift. Het toestel van Hi Fly komt van Singapore Airlines en is ook nog in die stijl geconfigureerd met economy class, first class en business class.

Upgrade
Passagiers die een premium economyclass ticket hebben op deze route krijgen een plaats in de business of first class. Alleen is het niet mogelijk om zelf een stoel te kiezen, omdat de seat map van de A380 niet beschikbaar is tijdens het boekingsproces. Wat betreft de maaltijden zal men die krijgen waar het geboekte ticket recht op geeft.

Relikwie
Recent leasde de maatschappij vanwege de motorproblemen Boeing 747’s van Wamos Air, waarop The Guardian schreef: ‘klanten van Norwegian beschrijven het vliegtuig als een relikwie uit de jaren ’80 met asbakken in de armleuningen.’ Zo viel de keus op de A380, ook al is die veel duurder om te huren. “Een 747 is duidelijk slecht voor ons merk”, vertelt Bjorn Kjos, CEO van Norwegian, aan Skift. “Als je wil vliegen met een Dreamliner en je eindigt met een oude Boeing 747, dan is dat niet wat je verwacht.” Kjos zegt dat klanten ook de optie hebben gekregen het ticket gratis om te boeken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button