NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

VS overweegt opheffen security op kleine luchthavens

De Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA), de organisatie die verantwoordelijk is voor de screening van passagiers op luchthavens in de VS, overweegt om de securitycheck op regionale luchthavens op te heffen.

Besparing
De maatregel moet de TSA een kostenbesparing van circa 100 miljoen euro op jaarbasis opleveren. Volgens interne documenten, die in handen zijn van CNN, is het verplicht controleren van passagiers niet de belangrijkste taak van de organisatie en wordt daarom bekeken waar hiermee gestopt kan worden.

Risico
Opvallend is het standpunt ten opzichte van de visie die TSA aannam in de periode na 9/11. Toen werden door het hele land de screeningsvoorzieningen geüpgraded en de controles verscherpt. Een aanpassing in het beleid zou slechts een kleine toename van het veiligheidsrisico betekenen, verwacht de TSA.

De plannen hebben betrekking op meer dan 150 kleine en regionale vliegvelden, waar volgens TSA vooral vliegtuigen met minder dan 60 zitplaatsen op vliegen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/