AirlinesNieuwsProfessional

EasyJet: meer dan kwart miljoen reizigers per dag in juli

In juli vervoerde easyJet meer dan een kwart miljoen reizigers per dag. Het aantal passagiers steeg, over de hele maand genomen, met 4,5 procent ten opzichte van juli vorig jaar, zo meldt de Britse low cost airline.

Juli
In juli vervoerde easyJet in totaal 8,5 miljoen reizigers, een stijging van 4,5 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Deze passagiers werden met 51.505 vluchten naar hun bestemming gebracht. Dat komt neer op een gemiddelde van 274.193 reizigers per dag en 1.661 uitgevoerde vluchten per dag. De capaciteit groeide met 4,4 procent en de bezettingsgraad op de vliegtuigen van easyJet bedroeg in juli 96,9 procent.

Drukste
De drukste dag van het jaar viel voor de Britse maatschappij ook in juli, vorig jaar viel die nog op 8 september. Toen vlogen er meer dan 267.000 passagiers met de airline. Dit jaar viel de drukste dag, tot nu toe, op 29 juli met 301.000 passagiers op 1.862 vluchten.

A321neo
Ook werd in juli de eerste A321neo voor de maatschappij in dienst genomen met een inaugurale vlucht van Londen Gatwick naar de Farnborough Airshow.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button